Vols consumir aliments molt sans, d'una manera responsable i respectuosa amb el medi ambient? Doncs continua llegint!
L'alimentació és una necessitat bàsica que implica una activitat responsable d'aproximadament el 22% de les emissions mundials de gasos d'efecte hivernacle, segons dades del PNUD, especialment per la transformació de boscos en terrenys de conreu (que serviran per conrear-hi menjar tant per a les persones com per als animals que, posteriorment, seran transformats en aliments).
Per això, és interessant plantejar-nos un model d'alimentació que sigui tan respectuós amb el medi ambient i amb la nostra salut com sigui possible.
Una manera ideal de menjar sa, de proximitat, de temporada i amb un baix impacte ambiental és encarregar una cistella ecològica. Hi ha diverses cooperatives i empreses que proposen aquesta opció, una manera perfecta d'assegurar-nos que mengem productes frescos, saludables i de quilòmetre zero.
Imatge de la cistella ecològica del Huertecillo del Baix Llobregat
Jo n'he provat d'un parell de llocs:
Del El Huertecillo del Baix Llobregat, un projecte molt interessant d'uns amics en què et porten a casa una cistella ben completa de fruites i verdures conreades en un hort ecològic del Baix Llobregat.
De La Tavella, ara fa un temps, que de retruc és un projecte social (dona feina a diverses persones amb discapacitat intel·lectual).
L'avantatge és que les cistelles ecològiques estan farcides de fruites i verdures de temporada, ecològiques i boníssimes. A més, venen a granel, cosa que elimina l'ús del plàstic no reutilitzable. Finalment, el fet de rebre-les directament de l'hort al teu domicili fa que estiguin molt fresques, elimina intermediaris (cosa que fa que els agricultors rebin una retribució més justa) i és molt còmode.
I tu, has demanat alguna vegada una cistella ecològica?

No hay comentarios:
Publicar un comentario